wpb3c8be00_0f.jpg
wpcf576dde.png
wp5f0677ee.png
Rinconero
wp80988e5b.png

© Rinconero 2008 - 2016

wp41f07bc3.pngwpc7e29119.png

Evenementen in Rincon

U kunt altijd Rincon bezoeken en genieten van de kleurrijke huizen, de Rinconero’s (inwoners van Rincon), de met cactus gevulde landschappen en het lekkere eten maar als u Rincon bezoekt tijdens een van onderstaande evenementen krijgt u wat extra’s. U krijgt dan als extra onder andere de traditionele sfeer en klederdracht, typische Bonaireaanse muziek en dans, veel verschillende soorten Bonaireaanse gerechten en lekkernijen en lokaal handwerk en souveniers. Kortom, Rincon is bijzonder maar nog specialer tijdens:

 

MASKARADA (1 januari)

Maskarada betekent masker en tijdens het MASKARADA feest verkleden de mensen zich in kleurrijke kostuums en zetten ze bijzondere maskers op om vervolgens door straten te dansen en te feesten. Men vermoedt dat dit feest oorspronkelijk afstamt van Afrikaanse traditie, meegenomen door de slaven.

 

SIMADAN (april)

In april rond pasen worden verschillende oogstfeesten gehouden. Het grootste oogstfeest heet de SIMADAN en een kleine versie hiervan is de SIMADAN DI PASTOR op elke tweede paasdag. Tijdens de oogstfeesten wordt in een parade gedanst in traditionele klederdracht en bij de eindpunt wordt er verder gefeest met veel muziek, eten en drinken. (foto’s)

 

DIA DI RINCON (30 april)

Op 30 april is het in Rincon DIA DI RINCON, de dag van Rincon. Op deze dag komen zowel Bonaireanen uit het Caribisch gebied als andere mensen met verschillende nationaliteiten naar Rincon om groot feest te vieren met veel muziek van lokale bands, volksdans en vooral veel eten en drinken. Een betere dag om kennis te maken met Rincon is er niet! (foto’s)

 

 

DIA DI SAN JUAN (24 juni) & DIA DI SAN PEDRO (29 juni)

DIA DI SAN JUAN (Dag van de heilige Johan) en DIA DI SAN PEDRO (Dag van de heilige Petrus) zijn culturele feestdagen waarop men over vuur springt om zo regen op te roepen, een soort regendans dus die in het papiaments wordt aangeduid met ‘Bula Kandela’. Na de ‘Bula Kandela’ gaan de mensen in groepjes bij iedereen thuis die Juan of Pedro heten om muziek te maken, te dansen en verder te feesten.

 

 

BARI FESTIVAL

Bewoners van Rincon die iets verkeerds doen in de loop van het jaar, weten gegarandeerd dat er tijdens het BARI FESTIVAL aan het einde van het jaar over hun gezongen zal gaan worden. Tegenwoordig is het een geaccepteerd feest maar vroeger werd het feest door de katholieke kerk verboden met als argument dat het een duivelsfeest was.

 

wpe03d66bb_0f.jpg
wp4bcd5bd8_0f.jpg
wpe778f8e8_0f.jpg
wpe12383bb_0f.jpg