wpb3c8be00_0f.jpg
wpcf576dde.png
wp5f0677ee.png
Rinconero
wp80988e5b.png

© Rinconero 2008 - 2016

wp41f07bc3.pngwpc7e29119.png

Bezienswaardigheden in de buurt van Rincon

De omgeving van Rincon kunt u in een auto of op een fiets verkennen.

U kunt zelfstandig een fietstocht maken of u kunt deelnemen aan een georganiseerde fietstocht die van duur kunnen varieren van enkele uren tot 2 dagen. Wat voor vervoermiddel u ook kiest, wij nodigen u uit om in uw auto of op uw fiets te stappen en een bezoek te brengen aan:

 

 

Boca Onima

Boca Onima zelf is de inham van de zee bij de rotsen in het gebied Onima. In de grotten van Boca Onima kunt u indianen tekeningen van de Caiquetio indianen zien. Op de informatieve borden naast de grotten kunt u indianentekens leren ontcijferen. Behalve indianen tekeningen bezichtigen en genieten van de mooie zee-inham kunt u ook ‘s avonds als het donker is naar Boca Onima gaan om naar de schitterende sterren aan de donkere hemellucht te kijken. Vooral in de maand december is dit een prachtig schouwspel. (foto’s)

U komt langs borden met ‘Boca Onima’, op de weg van Kralendijk naar Rincon.

 

 

Mangazina di Rei

De  Mangazina di Rei vindt u door van Rincon richting Kralendijk te rijden. Kort nadat u Rincon verlaat vindt u de Mangazina di Rei aan uw linkerhand.

Mangazina di Rei is letterlijk vertaald ‘Magazijn van de Koning’ maar een betere vertaling is toch Opslagplaats van het Gouvernement.

Gebouwd in 1824, is de Mangazina een van de oudste gebouwen van Bonaire en dus ook van Rincon. De Mangazina di Rei fungeerde vroeger als een collectieve opslagplaats voor lokaal verbouwde groente maar tegenwoordig is het een openlucht museum van historische huizen.

 

Gruta di Lourdes

De Gruta di Lourdes (Grot van Lourdes) werd gebouwd in 1958 met de bedoeling om toewijding aan de Maagd Maria te verspreiden over het hele eiland. Tegenwoordig bezoeken zowel Bonaireanen als toeristen de Gruta di Lourdes om even tot rust te komen. U bereikt Gruta di Lourdes door, als u op de Kaya Rincon rijdt richting Karpata, links af te slaan direct na de Begraafplaats van Rincon (Kaya Hubentut).  Aan het einde van de weg bij de t-kruising slaat u linksaf (Kaya Lourdes). De grot bevindt zich aan het einde van de weg.

 

 

Landhuis Karpata

Het landhuis maakte vroeger deel uit van Plantage Karpata waar onder andere geiten werden gehouden voor hun huid en vlees en aloë werd verbouwd. In 1980 werd het landhuis gerestaureerd maar het bevindt zich helaas weer in vervallen toestand. (foto’s)

 

 

1000 Steps Beach

Zin in een verfrissend duikje in het helder blauwe zeewater van Bonaire? Zo’n duikje kunt u nemen bij de 1000 Steps Beach, dit is het dichtstbijzijnde strand van Rincon. Het is een kleine strand waar u niet veel toeristen zult vinden, vaak zult u zelfs in uw eentje van het strand kunnen genieten omdat behalve duikers niet veel toeristen van dit strandje weten. Het strand heet zo omdat u vanaf de rotsen via een trap naar beneden moet lopen, het zijn overigens geen 1000 treden! (foto’s)

 

Kabes di Para Mira

Heeft u zin in een wandeling dan kunt u van Rincon naar Kabes Para Mira wandelen, doet u dit wel of ’s morgens of laat in de middag met het oog op de felle zon en hitte. Neem gewoon de Kaya Para Mira en blijf wandelen totdat u op de top bent aangekomen, dit is dan de Kabes di Para Mira. Para Mira betekent blijf staan en kijken. Kabes betekent hoofd of de top, u bevindt zich dan op de top van de vallei van Rincon en u kunt dan genieten van een schitterend uitzicht over het dorp. Merk op dat Rincon zich in een dal bevindt dat onmogelijk vanaf de zee door schepen opgemerkt kan worden.(foto’s)

Dos Pos

De landschappen van Bonaire worden voornamelijk met veel soorten cactussen gevuld, maar niet als u bij Dos Pos aankomt. Hier krijgt u het gevoel dat u ineens in een oase bent beland met veel planten en veel soorten fruitbomen. De reden voor de rijkere vegetatie is dat in dit gebied zoetwater in de grond zit.

Het is ook daarom dat bij Dos Pos (letterlijk vertaald betekent dit twee putten) in 1940 een windmolen en waterreservoir werden gebouwd voor de bewoners van Rincon maar het was pas in 1949 dat de rest van de water installatie gebouwd werd om het water van Dos Pos naar Rincon te vervoeren.

Tot 1949 hadden de bewoners van Rincon dus geen stromend drinkwater. Men had een regenbak in de tuin of men ging naar Dos Pos lopen om in kannen, water op hun hoofd terug te dragen naar Rincon. U kunt Dos Pos bereiken door de weg Kaya Para Mira vanaf Rincon te nemen richting Gotomeer.

 

 

Gotomeer

Gotomeer is een mooie plek van het eiland waar u een grote kans heeft om verschillende dieren zoals flamingo’s, ezels, leguanen, parkieten en andere soorten vogels te spotten. U kunt rustig uw auto parkeren en genieten van een mooi uitzicht over het meer (foto’s).

 

Washington Park

Hét natuurpark van Bonaire waar u kunt genieten van onder andere schitterende landschappen, mooie stranden, ongerepte vegetatie en zoutpannen. Exotische vogels, wilde ezels, leguanen en geiten zult u ook zeker ergens in het park spotten. Energieke Washington Park bezoekers kunnen het park ook te voet of met de fiets verkennen. En wat dacht u van het beklimmen van Brandaris, de hoogste berg van Bonaire? (241m) Het park heeft ook een kleine informatieve museum (foto’s).

wp4b6f6dbb_0f.jpg

wpd7be6d24_0f.jpg
wp16bbb18e_0f.jpg
wp09ec37ba_0f.jpg
wpa3617851_0f.jpg
wp7e4ac3c0_0f.jpg
wp11f75b73_0f.jpg
wp5b127777_0f.jpg
wp28d3a87a_0f.jpg
wp644f3242_0f.jpg
wpf18ca9bc_0f.jpg
wpa8c9c528_0f.jpg
wp72683dd0_0f.jpg
wpf0830c10_0f.jpg
wpeda81b5d_0f.jpg